Ученици от НПГ "Димитър Талев" с изложба на нетрадиционни облекла за празника на Гоце Делчев

Снимки: НПГ "Димитър Талев"

С изложба на нетрадиционни модели облекла учениците от осми и девети клас на НПГ “Димитър Талев“ от специалност „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ приветстваха гражданите на Гоце Делчев по случай 106 години от освобождението на Неврокоп от османско робство.

Изложбата откри празниците на града и е разположена в малката зала на Културния дом, където всички, които желаят могат да я видят до 1. ноември - Деня на будителите.

Моделите са изработени в часовете по Технологично проектиране на облекло с паралел между предметите Изобразително изкуство и Материалознание. Представляват нестандартни новаторски решения на авангардни хрумвания на младите творци.

Идеите им са от нетрадиционни за изработване на облекла материали да се създадат дрехи. Някои от моделите са провокация и атракция, докато други са умалени хрумки на действително осъществими модели в реални размери.

Използваните материали са хартия, плат, фолио, метални шайби, дискове, зърна от кафе и още много други, предимно непотребни, но развили въображението на младите дизайнери. Изложбата е първата им стъпка по пътя към сбъднатите мечти - фантазия и блясък.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK