Иновативното обучение в ОУ „Христо Ботев“ – Кюстендил, дава своите положителни резултати

Снимка: Искра Владимирова, Infomreja.bg

През изтеклата учебна година Пето ОУ „Христо Ботев“ – Кюстендил, бе включено в списъка на иновативните училища в страната и учебното заведение работи като иновативно.

„Нашата иновация е насочена към повишаване мотивацията на учениците за изучаване на теоретичните знания по природни науки и даване на отговор на въпроса – защо трябва да се учат науки. Чрез използването на интерактивни методи и IT технологии в задължителното обучение и заниманията по интереси учениците придобиват различни компетентности, умения за учене през целия живот и други“, каза Искра Владимирова – директор на ОУ „Христо Ботев“.

За целта учениците работят в екип или самостоятелно в зависмост от нагласите. Посещават научни лаборатории, музеи, библиотеки, работят на терен сред природата. Участват в експерименти и наблюдения. В процеса на работа се разкриват и талантите на учениците, като по този начин се създават условия за изява на всяко дете според интересите му.

"В резултат на дейността през учебната година учениците от иновативните паралелки показват по-високи резултатите и по-висок успех. Това е факт в края на първата година от въвеждането на иновацията. Ние ще продължим да работим и се надявам, че успехите ще бъдат още по-добри“, допълни Искра Владимирова.

За всичките дейности няма допълнително финансиране до момента, но се очаква такова през идната учебна година от Министерство на образованието и науката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK