Руди Нинов представя изложба в Американския университет в България

Снимка: Infomreja.bg, архив

Младият български художник и носител на редица награди Руди Нинов открива своя изложба в Американския университет в България. Изложбата е разположена в Студентски център „Америка за България“ и ще бъде отворена за посещения до м. юни 2019 г. Художникът ще получи наградата за модерно изкуство на АУБ – част от инициативата на университета в подкрепа на млади творци, която стартира през есента на 2017 г.

Руди Нинов израства в Лондон, където завършва университета „Голдсмитс“ със специалност „Изящни изкуства“, след което през 2015 г. се връща в България. Носител е на наградата за живопис „Невил Бърстън“ за 2015 г. и награда за млад художник „Едмонд Демирджиян“ за 2016 г. През октомври тази година Руди Нинов започва обучението си в магистърска програма по изящни изкуства в „Щедел“ – Франкфурт, Германия.

Творчеството на Руди Нинов е почти изцяло концентрирана върху езика на картините. Той използва платното като платформа, карта или екран, върху което движенията на четката се преливат, обединяват, изтриват и съединяват отново в един непрекъснат процес. Силно влияние върху Руди Нинов са оказали творбите на Сергей Айзенщайн и Зигфрид Зиелински.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK