С изграждане на нова спортна площадка в Дебрен стартира новата учебна година

Кметът на общината Минка Капитанова и кметът на Дебрен, Тюркян Ходжова, поздравиха децата, учителите и родителите, снимки: ОУ "Св. Климент Охридски"

248 ще е тази година броят на учениците в ОбУ „Св. Климент Охридски” в гърменското село Дебрен. Школото ще приюти и 52 гостенчета от местната детска градина, в която текат сериозни строителни мероприятия.  

Със старта на новата учебна година в училището, управлявано много успешно от директора Верхат Топчиев и цялото му ръководство, започнаха да валят и новите придобивки за учениците, една от която е стрящата се в момента модерна спортна площадка, каквато досега голямото училище нямаше.  

Според предварителните разчети около 40 000 лева ще струва изграждането и оборудването на спортното съоръжение.

При внасянето на искането в ОбС за разрешение изграждането на спортната площадка, директорът Верхат Топчиев изрично подчерта, че проектирането и изграждането на спортното съоръжение ще бъде извършено със средства от бюджета на ОбУ „Свети Климент Охридски“.

52 деца от местната детска градина в Дебрен, където в момента тече също голям ремонт, вече са част от голямото семейство на училището. Докато траят ремонтите, детската градина ще се помещава в школото, където ръководството предостави на малчуганите удобства и свои свободни помещения.

„Първокласниците ни са направо супер, не искат на двора, а искат да пишат“, споделиха днес въодушевени възхитени учители от любознателността и дисциплината на най-малките ученици, като направиха паралел с първолаците в Дебрен с народната поговорка „Денят се познава от сутринта“.

Кметът на община Гърмен, Минка Капитанова, кметът на Дебрен, Тюркян Ходжова, които присъстваха на празничната церемония, и многото родители и роднини на децата вчера горещо пожелаха както на учениците, така и на техните учители успешна да е новата учебна година, както и всички да са живи и здрави, много трудолюбиви и ученолюбиви.

Учителите бяха отрупани с цветя и с невероятните щастливи усмивки на учениците и родителите им.  

Неизменно за откриването на новата учебната година талантливите деца на Дебрен изнесоха и невероятна програма пред многобройната зрителска аудитория.

 

КОМЕНТАРИ

Фики23:50 - 18.09.2018
Коце стига си надувал кавала на директора
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK