С Бога напред тръгнаха за първия учебен ден от църквата "Свети Димитър" децата от Балдево

Снимки: Личен архив

От църквата „Св. Димитър“ в гърменското село Балдево днес на християнския празник Надежда, Вяра и Любов и майката София, потеглиха към училището си и първия учебен ден децата от Балдево.

Трупата ученици рано-рано преди да отидат в училищния двор за откриването на новата учебна година, запалиха по свещичка за здраве и успехи в местната църква „Свети Димитър“, която се поддържа от кмета Илиана Гюрнева, за което много често неини помощници са именно децата от селото.

В храма децата ведно с кмета на селото спазиха традицията и поляха с вода пътеката, по която тръгнаха към първия си учебен ден в новата учебна година, за да е за тях здрава и много успешна.

„Пожелавам ви да имате надежди за всичко, вярата да ви крепи, любовта да ви сплотява, а майката да ви е винаги подкрепа. На добър час, мили дечица. Спорна и успешна година, бъдете живи и здрави“, пожела на най- малките жители на село Балдево кмета Илиана Гюрнева, за които тя също полага грижи както в учението, така и в доброто възпитание на подрастващите.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK