Ученици от Якоруда отбелязаха Деня на търпението

Снимки: СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Якоруда

Учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий" - Якоруда, отбелязаха Деня на търпението - 25 март, в който се почита и светлият християнски празник Благовещение.

Беше изготвена мултимедийна презентация, както и дърво на търпението, където всеки имаше възможност да напише своето послание към доброта и толерантно отношение.

Неговата функция е да провокира вниманието на ученици, учители и родители да обръщат повече внимание на търпението в забързания ни и динамичен живот, когато много лесно то може да бъде загубено. На стълбите към 2-ри етаж беше създадена и своеобразна пътека на търпението.

В голямото междучасие всички ученици от I – IV клас излязоха в двора и за една минута се хванаха за ръце под наслов: „Протегни търпелива ръка на съученик“.

Целта на кампанията е да се повиши единството и толерантността между хората, да напомня на учениците, че трябва да се уважават и да бъдат търпеливи един към друг и заобикалящите ги.

Идеята на учениците е този ден да се превърне в традиция, за да предизвикват търпение, взаимно изслушване и уважение, зачитане мнението на другите и толерантни отношения между ученици, родители и учители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK