Ученици от гимназията в Разлог засадиха минзухари в знак на толерантност

Снимка: СУ "Братя Петър и Иван Каназиреви" - град Разлог

Учениците от 9. "Б" клас в СУ "Братя Петър и Иван Каназиреви" - град Разлог, заедно с преподавателя си по история ицивилизации Соня Крънчева подеха инициативата тази година да засадят жълтите минзухари в двора на училището и да продължат за четвърта година да работят по проекта, организират от Ирландски тръст за Холокост.

Като цяло този проект е предназначен за ученици на възраст 11-18 години като предвижда целенасочена дейност в училища от цял свят, наблягащи на правата на човека, изграждане на ценностна система у подрастващите.

Този проект дава възможност на младите хора да се запознаят с темата за Холокост и повишаване на информираността за опасностите от дискриминация, предразсъдъци ифанатизъм.

Както всяка година учениците засаждат луковици на жълт минзухар иотглеждат цветята в знак на важността на толерантността иуважението. Жълтият цвят напомня жълтите звезди на Давид, които евреите са били принудени да носят по време на престоя си в лагерите по време на Втората световна война.

Жълтият минзухар цъфти в края на януари или началото на февруари, по време на Международния ден на Холокост /27 януари/. И докато хората се възхищават на цветята, децата могат да обяснят какво символизират.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK