Ученици от Гимназия „Христо Ботев“ – Дупница се включиха в Седмицата на предприемачеството

Снимка: Гимназия „Христо Ботев“ - Дупница

В Гимназия „Христо Ботев“ - Дупница се проведе открит урок на тема: „Глобалните предизвикателства в икономиката на XXI век – предприемачество, икономика на знанието и предприемачески дух“ по формат на Джуниър Ачийвмънт. Инициативата е част от Световната седмица на предприемачество, която се провежда в 147 държави.

Участници в открития урок бяха ученици от 9 г и 10 г клас, профил Технологичен вариант „Предприемачество и бизнес“, организирани от господин Димитър Кърнолски – учител по икономическите дисциплини в училището.

Гости бяха Наташа Илиева и Мая Кючукова от Дирекция „Бюро по труда“ град Дупница, Валя Георгиева – представител на бизнеса в град Дупница и родител на ученик от 10 г клас, директорът на Гимназия „Христо Ботев“ – Геновева Ризова, учители и ученици от училището.

Учениците представиха свои есета и презентации по темата на урока.

Присъстващите споделиха своите виждания какъв трябва да бъде успешният предприемач, а Мая Кючукова запозна учениците с допълнителните възможности, които осигурява „Бюро по труда“ за младите хора. В края на урока гостите и учениците получиха сертификати за участие в инициативата „Седмица на предприемачеството“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK