Изявени младежи от 25 държави са първокурсниците в АУБ тази година

Снимка: АУБ

Американският университет в България посреща 227 младежи от 25 държави. 47% от тях са българи, а останалите идват от съседни държави, както и от страни като САЩ, Колумбия, Киргизстан, Непал, Русия, Полша, Норвегия, Испания и др. 

Сред новите студенти има много младежи с изявени таланти. От българите с постиженията си се отличават златен медалист от олимпиадата по астрономия в Санкт Петербург и от национална олимпиада по физика, както и студент с първо място на националната олимпиада по информационни технологии.

Победителят в X factor за 2015 г. и първенец в националната олимпиадата по биология са представители от Албания, които впечатляват със своите успехи. От косовските първокурсници се отличават участник в 2 конференции на ООН, както и  младежки посланик за мир.

В списъка с талантливи младежи, които избраха АУБ, за да получат американско образование на световно ниво, са студенти с различни хобита, сред които рисуване, скулптура, писане на песни и кратки разкази, носители на сертификати от редица престижни национални и международни състезания, както и участници в интернационални обмени и музикални конкурси.

При пристигането си младежите ще бъдат приветствани от президента на АУБ д-р Стивън Съливан на традиционен прием в кампуса на университета на 30 август от 18 ч.

В рамките на Седмицата за ориентация новите студенти ще се опознават, ще участват в разнообразни събития като спортна вечер, караоке, доброволческа дейност, вечер на талантите, информационна сесия на Кариерния център и др. Програмата включва и запознаване с  административните офиси, библиотека „Паница”, спортните съоръжения и компютърните зали, а техни колеги от по-горни курсове ще им покажатнай-интересните места в Благоевград.

На 227-те студенти, от които около 30 са по програми за обмен, ще бъде предоставена и възможността да се регистрират за избраните от тях учебни курсове. Новата академична година за студентите на Американския университет в България ще започне на 7 септември 2017 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK