Ученици от две гимназии се биха и обиждаха след футболна среща в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg, архив

Полицията в Кюстендил работи по изясняване на инцидент между ученици на стадион „Осогово“ в града, възникнал по време на футболна среща между отбори на Професионалната гимназия по селско стопанство „Климент Охридски“ и Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“.

Подстрекателят на конфликта е установен – 16-годишно момче от публиката. Инспекторите от Детската педагогическа стая са провели беседи и са снели писмени обяснения за случилото се от част от участниците в инцидента, преподавател и родители.

Работата по документирането на случая продължава, материалите ще бъдат докладвани на Районна прокуратура – Кюстендил.

Според свидетели на случилото се, скандалът е тръгнал след обиди към част от футболистите, които са от ромски произход. Показания вече е дал и учителят по физическо възпитание в Професионалната гимназия по селско стопанство Красимир Русимов.

Самият той е чул реплика от страна на младежи от публиката: „Циганите на сапун“. „Недопустимо е да се насажда такова етническо напрежение. Всички родители от квартал „Изток“ са възмутени и искат среща с ръководството на полицията. Не може да бият и да обиждат нашите деца“, коментира ромски общественик от Кюстендил.

Късно снощи за малко не се стигна и до етническо напрежение в областния град.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK