Ученици от Дупница гостуваха на Националния военноисторически музей

Снимка: РИО - Кюстендил

Ученици от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Дупница посетиха Националния военноисторически музей в София.

Екскурзията бе организирана със съдействието на Народно читалище „Ген. Георги Тодоров – 2011“ във връзка със съвместна инициатива на читалището и учениците по повод на 100-годишнината от Първата световна война.

Учениците се запознаха с бойния път на българската армия в периода 1915 – 1918 година и разгледаха изключително интересната сбирка от постоянната експозиция, посветена на този период.

Музейните работници бяха подготвили за тях викторина, интерактивна игра и документален филм за събитията на Добруджанския фронт.

Посещението бе изключително полезно, тъй като и тази година училището продължава работата си по инициативата „Осинови паметник“, а това е една от планираните дейности.

Съвместната работа на учениците, учителката им по история Маргарита Сапунджиева и читалищното настоятелство на НЧ „Ген. Г. Тодоров – 2011“ допринася за обогатяване познанията на учениците както за родната национална история, така и за местната и е съществен елемент от патриотичното възпитание на подрастващото поколение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK