Ученици от Долно Дряново и Бурса на гости при кмета на община Гърмен

Снимки: Община Гърмен

Скъпи гости посрещна днес в кабинета си кметът на община Гърмен, Минка Капитанова.

Тя бе приятно изненадана от посещението на възпитаници на Обединено училище "Христо Ботев" - с. Долно Дряново, и ученици от Професионалната гимназия по машиностроене в турския град Бурса.

Визитата бе част от проекта "Различни, но заедно", който се изпълнява от Сдружение "Неврокоп" - с. Долно Дряново, съвместно с ОбУ "Христо Ботев" - Долно Дряново, СУ "Йордан Йовков" - с. Рибново, и ПГМ - гр. Бурса.

Децата и техните учители, работещи по проекта, разказаха на общинския кмет за дейностите, които предстоят, както и за целите и очакваните резултати от реализирането на съвместната инициатива. 

Минка Капитанова посрещна радушно гостите си, почерпи ги и им пожела успешно изпълнение на проекта, а за финал на срещата им всички се снимаха за спомен пред сградата на общинската администрация в Гърмен.

Проектът е спечелен от Сдружение "Неврокоп" с председател Рахим Арнаудов, учител в ОбУ "Христо Ботев". Финансирането е по програма "Еразъм+", Мярка К1, Младежки обмен, на стойност 10 300 евро.

Учениците от Бурса са пристигнали вчера. Те ще останат при българските си партньори в рамките на 7 дни. Програмата им включва посещение на Регионалния исторически музей в Благоевград, както и запознаване с най-важните природни и исторически забележителности в Благоевградска област. 

"Проектът е насочен срещу агресията и езика на омразата. Въпреки че сме близки като страни, ние не се познаваме, искаме чрез този проект да дадем възможност на младежите да се опознаят. Те ще имт възможност да разговарят, да танцуват и пеят заедно, да приготвят домашни баници и други местни специалитети, да участват в интерактивни игри, като всяка група ще представи своето виждане за различията", коментира пред ИНФОМРЕЖА Рахим Арнаудов.

Договорът за стартиране на проекта бе подписан на 28-и май тази година.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK