Община Благоевград се включва в благотворителната кампания „Великден за всеки“

Община Благоевград се включва в третото издание на благотворителната инициатива „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България, Мая Манолова.

Каузата е насочена към хора, които имат нужда от помощ, за да посрещнат достойно големия християнски празник - Великден. Даренията се събират за трапезата на най-бедните, които обикновено са възрастни хора. Освен парични средства се набират и хранителни продукти, които ще бъдат раздадени от доброволци в седмицата преди Великден.

Събраната сума ще бъде обърната във ваучери за храна, всеки от които ще бъде на стойност от 20 лева. С тях притежателите им ще могат да пазаруват в едни от най-големите вериги магазини за хранителни стоки.

Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ. С тях ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, които няма да получат надбавка към пенсиите си.

Всеки, който иска да дари средства за един по-добър празник, може да го направи с SMS на 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС, или на банкова сметка:

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Дарения може да бъдат направени и онлайн, от България и чужбина, на сайта на БЧК - www.redcross.bg.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK