Ученици от Благоевград участваха в детска седянка „Баба Марта бързала, мартенички вързала”

снимки: Община Благоевград

Читалнята на Детски отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев” в Благоевград проведе днес детска седянка под надслов „Баба Марта бързала, мартенички вързала”.

Празникът за малките читатели бе организиран по повод 1 март. Участие в импровизираната седянка взеха ученици от трети клас на ІІІ ОУ „Димитър Талев” – Благоевград с ръководител г-жа София Рупова.

Библиотекар от отдела разказа на децата за празника Баба Марта и за символиката на белия и на червения цвят, които оплетени заедно правят красива мартеница.

Учениците от своя страна разказаха легендата за хан Аспарух и мартеничката, както и споделиха своите знания, свързани с поверията за празника. Третокласниците от благоевградското училище рецитира и стихотворения, посветени на мартеничките.

Всички участници в детската седянка  с радост изработиха красиви мартенички, а за доброто настроение по време на тяхната работа звучаха детски песнички, посветени на баба Марта и на пролетта. На първи март Регионалната библиотека ще зарадва децата от социалните домове в Благоевград с изработените през днешния ден мартенички.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK