Спектакълът „Портретът на Дориан Грей” откри сръбския международен театрален фестивал Joakim Interfest в Крагуевац

Снимки: ДТ "Никола Вапцаров"

Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград, на фестивал в Сърбия

Спектакълът „Портретът на Дориан Грей” откри Joakim Interfest 2019 в Крагуевац, Сърбия. Екипът на Благоевградския драматичен театър пръв се поклони на сцената на Књажевско-српски театар, а публиката не скри емоциите си  и изпрати актьорите с бурни аплодисменти.

В интервю пред Radio Televizija Srbije актьорът Севар Иванов, който изпълнява ролята на Дориан Грей, поздрави организаторите и благодари за високата оценка и гласуваното доверие, именно „Портретът на Дориан Грей” да открие фестивала.

Сръбският международен фестивал Joakim Interfest се провежда за четиринадесета година, а тазгодишното издание преминава под слогъна „Кой се страхува от театъра?”. След българското участие, в афиша на фестивала ще бъдат представени спектакли от Румъния, Словения, Хърватия и Сърбия.

Това е трето фестивално участие за Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград в рамките на първите дни от месеца. Представлението „Портретът на Дориан Грей” бе представено на ЕСЕНЕН ТЕАТРАЛЕН САЛОН – Сливен 2019, организиран от Община Сливен и Драматичен театър „Стефан Киров” – Сливен. Няколко дни след това спектакълът „ВАМПИР” от Антон Страшимиров гостува в Ловеч на фестивала „Младите в театъра”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK