Ученици изработваха кошчета за разделно събиране на отпадъците и картонено човече Капачо в Дупница

Снимка: Личен архив

Да опазим планетата земя и да бъдем добри хора! Под този надслов петокласниците от клуб „Екология“ в СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница по инициатива на Лилия Рангелова отбелязаха Европейската седмица за намаляване на отпадъците (16 - 24 ноември).

В часовете за дейности по интереси учениците показаха умения и знания как се опазва природата, защо трябва да се рециклират отпадъците и сглобиха картонени кошчета за разделно събиране, предоставени им от Екопак.

В СУ „Св. Паисий Хилендарски“ вече има нови 20 комплекта кошчета за разделно събиране на хартия и пластмаса, сглобени от сръчните ръце на петокласниците. Участниците в инициативата отправят послание за насърчаване на разделното събиране, рециклирането на отпадъците и опазването на планетата Земя.

Учениците от пети клас са изработили картонено човече, наречено Капачко, в което събират пластмасови капачки. Идеята „Капачки в действие“ е част от Зелена благотворителна кампания. Доброто е заразно!

Мисията на кампанията е да се помогне за подобряване на условията за отглеждане и живот на деца, лишени от родителска грижа, както и чрез разделното събиране на отпадъци да се опазва околната среда и природата на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK