Ученици и учители в Кочан очакват новата си придобивка – физкултурен салон

Снимка: СУ "Христо Смирненски" - Кочан

В сатовчанското село Кочан усилено се строи нов училищен физкултурен салон. Основите вече са отлети, зидат се стените. Според  договора с общината, салонът трябва да бъде завършен до края на месец август. Финансирането, което възлиза на 350 000 лева, е от Министерския съвет.

Най-после желанието на поколения местни  хора  е на път да се сбъдне. Досега ролята на физкултурен салон са играели две свързани класни стаи, в които е имало възможност само за гимнастически упражнения, но не и за волейбол, баскетбол и други спортове. В същото време в това многолюдно село  растат  много деца, желаещи да спортуват, за което има редица доказателства.

Вече три години тукашното училище – СУ „Христо Смирненски“, е национален първенец в Европейския ден на спорта, защото най-голям брой ученици се включват в него и в най-много спортни дисциплини участват. Пета поредна година възпитаниците на учителя по физическа култура и спорт Динко Кумбаров са областни шампиони по тенис на маса. Венцислав Кисьов - двукратен победител по скоростно изкачване на стъпалата към връх Шипка, също е от това училище. Показателен е и фактът, че на предстоящата Първа национална асамблея, която ще се проведе в чест на Деня на детето, единствените представители на Благоевградска област ще бъдат ученици именно от училището в Кочан.

Пред ИНФОМРЕЖА преподавателят Динко Кумбаров изрази своето задоволство от строителството на физкултурния  салон. „Досега , особено в дъждовно време и през зимата, не можехме и да помислим да волейбол, минифутбол, баскетбол ... От новата учебна година вече няма да е така!“ – каза той.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK