Ученици и учители от Симитли казаха "Не" на агресията и тормоза в училище

Снимки: Община Симитли

„Не” на агресията!", скандираха днес децата в СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Симитли. Всички ученици по време на голямото междучасие в първа смяна, хванати за ръце, образуваха сърце и извикаха със силен глас „Не на тормоза в училище".

Инициативата тръгва от далечна Канада, но се подкрепя от деца по целия свят. Историята вече знаят и децата в цяла община Симитли. От няколко години те отбелязват по интересни начини Деня за борба с агресията в класната стая, познат и като Ден на розовата фланелка. Много розови балони държаха в ръцете си учениците, символ на инициативата. 

Отношенията в училище трябва да се градят на основата на уважението, обичта, взаимната помощ и приятелски подадената ръка, смятат учениците и техните учители. Всяка година последната сряда на февруари е известен като "Ден за борба с тормоза в училище" (в Канада). На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище. 

Всичко започва като протест срещу инцидент, станал в училище в канадска провинция Нова Скотия. Това събитие е организирано от двама ученици - Дейвид Шепърт и Травис Прайс.

При откриване на учебната година през септември 2007 г. в тяхното училище група от по-големите ученици се подигравали и тормозили един деветокласник, че дошъл на училище с розово поло. На следващия ден тези двама ученици решили да се организират, да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозеното момче.

Тази тяхна инициатива бързо става популярна и сред учениците от други училища. 

Нека и ние подкрепим тази инициатива, да покажем, че не искаме тормоза да съществува в нашите училища, категорични са учителите и учениците от Симитли.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK