Възпитаниците на ПМГ “Яне Сандански" - Гоце Делчев, отбелязаха в аванс Деня на търпението - 25. март

Снимки: ПМГ "Яне Сандански" - Гоце Делчев

По нестандартен и различен начин възпитаниците от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев отбелязаха в аванс Деня на търпението - 25. март. Учебният ден започна с цитата на Джойс Майер: „Търпението не е само в способността да се чака, а и в това как се държим, докато чакаме“.

Цитатът бе изписан предварително върху дъските на всички класни стаи в училището, провокирайки размисъл у всеки относно това колко важно е умението хората да са търпеливи.

По време на инициативата в ПМГ, всеки клас получи символичен шаблон на пясъчен часовник, в който търпението води към пътя на разбирателството. Освен това на всеки етаж в училищната сграда в Деня на търпението бяха обособени специални кътчета, провокиращи учениците да оттренират търпението си, като оцветяват специални мандали, символизиращи кръга на живота и много повече.

По традиция те са симетрични и имат център, а в тях са вградени елементи от свещената геометрия. Именно те ги превръщат в модели или матрици на всичко във Вселената. Техниките за оцветяване на мандали са познати именно като приятен и занимателен начин за възпитаване на търпение у човека, обясниха организаторите на приятните и полезни инициативи.

Така, с много усмивки, в екипи или индивидуално, за целия ден учениците на ПМГ претвориха черно-белите листове в цветна феерия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK