Възрастните дами от Дома за стари хора в Гоце Делчев и ученици почетоха заедно Деня на християнското семейство

Снимка: Личен архив

Учениците на Илия Динев и организаторът при Дома на културата в Гоце Делчев-Иванка Джибова, и на големия празник Въведение Богородично, на който се почита Денят на християнското семейство, не забравиха възрастните хора от гоцеделчевския Дом за стари хора.

Празникът в Дома за стари хора бе почетен със съдействието на общинската администрация в града, а подготовката за него започна още от предната вечер от Иванка Джибова–организатор на културните мероприятия към община Гоце Делчев при Дома на културата. Сърцатата организаторка, която не пропуска отбелязването на всички християнски празници с увлекателните си разкази за всички празнични традиции и поверия, приготви вкусните постни сърми в дома си, а содената питка и баницата с праз остави да приготвят децата от Първо ОУ и бабите от Дома за стари хора.

Така, Денят на Християнското семейство доби истинска празничност сред настанените в социалната институция възрастни хора тъй като им бе дадена възможност да станат част от приготвянето на ястията за празничната трапеза, както и да споделят свои рецепти и да научат нови такива от уредничката Иванка Джибова.

Децата от класа на учителя Илия Диневот Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, честитиха и поздравиха възрастните хора от Дома със специално подготвена за случая програма и за пореден път получиха техните сърдечни аплодисменти и благодарности, че не са забравени и на този празник.

Благодарности децата и уредничката Иванка Джибова получиха и от целия персонал, който полага ежедневни грижи за възрастните хора от Дома в Гоце Делчев.

„Да гостуваме по празници на настанените в Дома стари хора вече се превърна в традиция. С учениците на Илия Динев не пропускаме да ги поздравим за всеки християнски празник, като с това децата научават  да пазят и почитат християнските ценности“, сподели за ИНФОМРЕЖА Иванка Джибова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK