Ученичка от СУ „Никола Вапцаров“ – трета в Националния конкурс „Любовта в нас“

Снимки: СУ "Никола Вапцаров"

Ванина Бозова от СУ „Никола Вапцаров“ днес, навръх най-женския празник - 8. март, получи престижна награда - авторски плакет, диплом и книга за завоюваното от нея трето място в Националния конкурс „Любовта в нас“.

Официалната церемония по награждаването на победителите в 21-вото издание на конкурса се проведе на 17. февруари в пленарната зала на Община Варна. Присъдената награда на Ванина Бозова й бе изпратена в училището й в Хаджидимово.

Директорът на школото, Мариана Боянина, поздрави с поредното постижение талантливата ученичка и нейната преподавателка Заприна Глушкова.

СУ „Никола Вапцаров“ - Хаджидимово, участва за първи път в този конкурс и за  огромна радост  третата награда бе  завоювана именно от участничка от гимназията в Хаджидимово .. Щастливката на тази награда, която я прави и лауреат на конкурса, е единадесетокласничката Ванина Бозова която  е един от най- ценните бисери на преподавателя й  по български език и литература Заприна Глушкова с която  работиха  за този приз  заедно в екип .

 “ В творбата на Ванина е заложено посланието да бъдем благодарни за това, което имаме, да оценяваме всеки жест на внимание и обич, да се радваме повече и да обичаме хората, да бъдем силни и добри, защото е трудно да бъдеш истински човек във време на духовна безпътица, когато обществото се лута между бездуховност, материализъм и пороци. Защото само любовта и щастието придават истински смисъл на живота, само любовта и добротата изпълват сърцата с топлина и човечност. И само те могат да спасят света.“, заяви преподавателката на Ванина Бозова , Заприна Глушкова.

Конкурса „Любовта в нас“  се проведе под патронажа на кмета на морската столица Варна ,Иван Портних .Самият конкурс  е включен в националния календар на Министерството на образованието и науката за изяви по интереси на децата и учениците.

Националният конкурс „“ Любовта в нас“ е ежегоден и се организира   от ЦПЛР – Общински детски комплекс, със съдействието на Община Варна и сдружение „Литературно общество”- Варна.

В раздел „Литературно творчество” журито, с председател Станислав Пенев – поет и  член на Съюза на българските писатели – Варна, разгледа  и оцени 313 творби на 183 участници от 30 населени места от цялата страна.

Ванина Бозова с директора на СУ "Никола Вапцаров" - Мариана Боянина
Ванина Бозова с учителката си Заприна Глушкова

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK