Десетокласничка от СУ „Никола Вапцаров“ с второ място в конкурс за ученическо творчество

Снимки: СУ "Никола Вапцаров"

Десетокласничката от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, Магдалена Влахова, с научен ръководител Заприна Глушкова се класира на второ място в областния конкурс за ученическо творчество „Между написано и преживяно – генерал-майор Константин Антонов Жостов (1867 – 1916 г.). Историята на един достоен българин“, който се проведе в Благоевград.

И ученичката, и преподавателката й за добрата им работа бяха наградени от Регионалното управление на образованието, Македонския научен институт, филиал Благоевград, и Регионалния исторически музей.

Конкурсът бе проведен под егидата на Областна администрация – Благоевград, Община Благоевград, РУО – Благоевград, Македонски научен институт – филиал Благоевград, РИМ – Благоевград и Военно-патриотичните организации в областния град.

От ръководството на училището в Хаджидимово съобщиха, че според регламента на конкурса в него са участвали ученици от 8 до 12 клас от училищата в Благоевград и областта, както и че преди броени дни на отличените ученици са били връчени наградите.

"Щастливи сме, че сред наградените участници в този конкурс е и възпитаничка на СУ "Никола Вапцаров". Тя се класира на второ място с високо оценената й презентация и отличен реферат на тема: „Заслугите на ген. Кирил Жостов в Балканските войни“, споделиха от училището в Хаджидимово.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK