Ученичка от школата по литературно творчество е първият младежки омбудсман на Благоевград

Снимка: ЦЛТРДБ

Мария Чорбаджийска е възпитаничка на ЦЛТРДБ

Възпитаничка на Центъра за личностно и творческо развитие е първият младежки омбудсман на Благоевград.

Мария Чорбаджийска е ученичка в школата по литературно творчество с ръководител Соня Кацарска към ЦЛТРДБ. 

Конкурсът „Младежки омбудсман на Благоевград“ се проведе през месец февруари като организатори на проявата са Община Благоевград и общественият посредник доц. д-р Валентин Василев.

Мария успя да пребори на заключителния етап от конкурса силна конкуренция от 6 мотивирани младежи с визия за бъдещето на града. Тя спечели 5-членната комисия с убедителните си и находчиви разсъждения относно ролята на младите хора в обществения и политическия живот на Благоевград.

Като младежки омбудсман тя ще бъде посредник между младите хора и институциите, ще защитава правата и интересите на учащите се. В момента се изготвя график за предстоящите инициативи по създаването на младежки орган за самоуправление, наречен „Младежки ученически съвет“.

"Скоро й предстоят интензивни срещи с класове от различните училища на територията на града. Пред нея стоят много задачи за изпълнение, а ние й пожелаваме вдъхновение в работата и действията й като младежки омбудсман!", заявиха с гордост от ръководството на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

 

Снимка: Личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK