Ученичка от НПГ "Димитър Талев" № 1 на национален конкурс по счетоводство

снимки: НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев

Абитуриентката от НПГ "Димитър Талев" в Гоце Делчев - Анелия Узунова, вече е студентка в УНСС, тъй като спечели първо място на национално състезание по счетоводство, а Неврокопската професионална гимназия бе класирана на престижното второ място сред училищата в страната.

Това са резултатите от XV национален конкурс по счетоводство, проведен на 7-и декември в София, организиран от списание "Счетоводство плюс данъци“ на Института на дипломираните експерт счетоводители в България и УНСС.

В надпреварата са участвали трима ученици от неврокопската гимназия - дванайсетокласниците Анелия Узунова, Иванка Попова и Рамадан Капсъзов, които са класирани на първо и трето място. Те са ръководени от старши учител инж. Соня Кюлева, а в подготовката им активно се е включила и старши учител Марияна Попова.

13 гимназии от цялата страна са мерили сили в националния конкурс. Учениците са решавали четири счетоводни задачи с повишена трудност в рамките на три часа. Всеки се е представил индивидуално, а сборът от резултатите на участниците от едно училище е формирал класирането по гимназии.

"Изключително сме горди с резултатите на нашите възпитаници", заявиха двете преподавателки от НПГ "Димитър Талев". Соня Кюлева сподели, че приема резултата като лично постижение за усилената съвместна работа през изминалите четири години.

Особена гордост на гоцеделчевското училище е постижението на Анелия Узунова, тъй като първото място в конкурса й осигурява прием в УНСС в специалност „ Финанси, счетоводство и контрол“ - най-желаната от нея специалност.

"Това състезание промени бъдещето ми. Не очаквах, че толкова рано и по такъв начин ще стана студентка. По-скоро имах нагласа да отида и да видя как трябва да се готвя за изпитите", сподели с вълнение Анелия.

Иванка Попова пък заяви, че благодарение на учителките им Соня Кюлева и Марияна Попова и на упоритостта от страна на учениците гоцеделчевското училище е представено достойно. "В това участие аз премерих професионални знания и умения на национално ниво и сътворих чудесни спомени", добави тя.

Рамадан Капсъзов пък си направи следната равносметка: "За мен участието е емоционално. Имаше по-лесни задачи от тези, които решавахме при подготовката, но имаше и такива, които не сме срещали никъде. Полезно състезание беше.“

Учениците и ръководителят им изказаха специална благодарност на Борислав Алмишев, който обезпечи материално участието им в състезанието.

 

снимки: НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

дО ДО00:43 - 13.12.2013
Злобарите не спят - ДОКАЗАНО!
До 11210:19 - 11.12.2013
Как какво - вън ченгето от училището! То е ясно!
11209:09 - 11.12.2013
Сега какво ще напишете за Благо Мигдин? Или той не е директор на това училище?
Браво!23:28 - 10.12.2013
Браво на наградените и на г-жа Кюлева! Браво на всички от НПГ ! Доказвате,че сте на ниво.

FACEBOOK