Ученичка от НПГ „Димитър Талев“ стана втора на национална олимпиада по руски език

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Илона Кафеджиева от НПГ „Димитър Талев“ за трета година представи достойно не само Гоце Делчев, но и област Благоевград. Преди дни на националната олимпиада по руски език в Пловдив възпитаничката на неврокопската гимназия бе класирана на второ място с пълна шестица. В своята група тя се конкурира с 32-ма ученици от София, Добрич, Стара Загора, Видин, Благоевград, Плевен, Пловдив и Варна.

Илона вече е лауреат и участник в националния отбор, който ще представи страната ни на ХІІІ Международна олимпиада по руски език в Москва.

Съчетанието от модерната материално-техническа база, талантливи ученици и професионализъм от страна на преподавателите в НПГ „Димитър Талев“ за пореден път се оказа успешна комбинация за постигане на успехи от национален мащаб.

„Участието на гимназистката на олимпиадата в Пловдив бе осъществено с финансовата подкрепа на Ротари клуб – Гоце Делчев“, заяви преподавателката й по руски език Мариана Белчева.

В НПГ „Димитър Талев“ повече от 140 ученици изучават руски език като първи или втори чужд език. Гимназисти със засилен интерес допълнително изучават своите знания за руската култура и уменията си по руски език в часовете по националната програма „С грижа за всеки ученик“, допълни Белчева.

 

КОМЕНТАРИ

Мурад17:31 - 27.03.2012
Момичето мисля,че е от Буково браво и успех
Нина08:22 - 27.03.2012
Успех в Москва! Покажи, че и в нашия край има талантливи ученици и учители!!!
Димитър08:06 - 27.03.2012
Браво! Успех във всички бъдещи начинания!!!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK