Ученичка от 6 СОУ в реанимация, колабирала по време на междучасие

снимка: infomreja.bg, архив

Ученичка от благоевградското 6 СОУ е приета в отделението по реанимация на МБАЛ - Благоевград, след като внезапно й прилошало по време на междучасие и колабирала.

От учебното заведение незабавно потърсили спешна медицинска помощ за припадналото 8-годишно момиче. Директорът на учебното заведение Димитър Арабаджиев съобщи, че детето е транспортирано в Спешен център в присъствието на майката и двама учители.

"Направихме връзка с личния лекар д-р Коричкова, която заяви, че детето няма здравословни проблеми. Дано всичко се оправи. Лекарите трябва да кажат каква е причината за припадъка на нашата ученичка", коментира Арабаджиев. 

В линейката на път за болницата детето спряло да диша. Второкласничката е приета в реанимацията, където спешен екип я е интубирал.

След направените изследвания са отхвърлени съмнения за мозъчна аневризма, както и за злокачествено заболяване на мозъка.

"В момента пациентката е в медикаментозна кома. Имахме съмнения за интоксикация, те обаче не се потвърдиха", заявиха от ръководството на болницата, с което засега се отхвърля първоначалната информация, че детето е погълнало три хапа с неустановен произход. 

Не се изключва детето да е получило епилептичен припадък.

Предстои да се изясни причината за внезапната загуба на съзнание. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK