В Първо ОУ – Гоце Делчев, наградиха победителите в конкурс за родния край

Снимки: ИНФОМРЕЖА

Отличени бяха творци в различни направления

Днес  Людмила Дерменджиева - директор на Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, връчи грамоти на учениците, отличени в първия за учебната година конкурс. Той е под надслов „Родният край – обичан, забравен и жадуван“ и е посветен на празника на града и на Деня на народните будители.

Подготвяйки се за конкурса, децата са научили много за своя град. Запознали са се с неговата  история, разговаряли са с видни свои съграждани, рисували са забележителни сгради, направили са много снимки. Така те са създали своите стихотворения, писма, интервюта, хроники, рисунки, презентации.

Първо  място за поезия заемат  Ива Петакова от 3. Г клас (първа възрастова група) и Соня Манова от 7.В клас (втора възрастова група).

Силно вълнуващо е и писмото, което Яна Попова от 5.В клас е написала до братовчедка  си в Америка. В него  тя описва красотата на своя град и изразява любовта си към родното. Не случайно нейното писмо е класирано на първо място.

А Александър Атанасов от 3.Г клас е интервюирал о. з. полковник Боцев и от него е разбрал колко славна история има градът. Това интервю е отличено сред останалите.

Съученикът на Александър – Димитър Диамандиев, е участвал в конкурса с хроника. В нея той пише както за миналото, така и за настоящето на живота в града, придружавайки текста с богат снимков материал.

На първо място в жанра на есето е Анастасия Кокори от 5.В клас, а най-добра презентация е представил Даниел Танчев от 3.Г клас.

В категория „Рисунка и плакат“ победителка е Ива Христова от 4.Г клас.

Конкурсът, който има традиции в училището, дава разнообразни възможности за изява на децата и безспорно подпомага тяхното творческо израстване.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK