Затягат още мерките на Острова

Снимка: БГНЕС, архив

Във Великобритания са ваксинирани вече 1 млн. души

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че през следващите седмици вероятно ще бъдат наложени още по-строги ограничения за обуздаване на увеличаващите се заразявания с коронавирус.

На фона на засилващ се натиск всички училища в Англия да бъдат затворени, Борис Джонсън заяви пред Би Би Си, че образованието е приоритет и родителите, в чиито райони основните училища са отворени, трябва да изпратят децата си утре с подновяването на учебната година след зимната ваканция.

Премиерът обаче допълни, че министрите трябва да гледат реалистично на новия щам на вируса, който се разпространява много бързо. Ето защо затягането на мерките е неизбежно, което на места може да засегне и училищата.

Повечето основни училища би трябвало да отворят врати утре, а седмица по-късно и тези в средното образование за учениците, които са последна година предвид на предстоящите им матури в края на учебната година.

В Лондон и Югоизточна Англия обаче основните училища няма да подновят занятията си утре заради рекордните случаи на заразявания.

Джонсън заяви, че 530 000 дози от новоодобрената ваксина на „АстраЗенека“ вече са разпратени в центрове за имунизация и ваксинирането с тях ще започне от утре.

Премиерът се похвали, че вече са ваксинирани около 1 милион души - повече отколкото в цяла Европа. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK