Ахмед Башев с условие: Ако не съм втори в листата, няма да участвам в изборите

снимка: infomreja.bg, архив

Консултациите в централата на ДПС снощи не дадоха резултат за подредбата на кандидатдепутатската листа в Благоевградска област.

Спънката дошла от бившия народен представител Ахмед Башев, който в разгара на дебатите поставил условие, че иска второто място, в противен случай щял да откаже участие в листата.

Въпреки че заседанието продължило до полунощ, Централният съвет се заел с реденето на пиринската листа след първите три позиции по общини.

Четвъртото място било отредено за Сатовча със спрягани за кандидат-депутати бившият заместник-областен управител Сюлейман Арунов от село Вълкосел и общинският председател на ДПС Елхан Кълков.

Принципно е било прието петото място да е за община Гоце Делчев.

Както ИНФОМРЕЖА писа, със сигурност водач на пиринската листа остава заместник-председателят на 42-то Народно събрание Алиосман Имамов.

Борбата обаче остава за второто и третото място. Позицията след водача е определена за ексгубернатора на Пиринско Муса Палев, но апетити към нея проявява и Башев.

Спорният казус ще бъде решен до дни, увериха от централата на ДПС. 

Окончателното решение за второто място ще бъде взето лично от лидера Лютви Местан и почетния председател АХмед Доган.

Предположенията, а и везните клонят повече към Муса Палев, са категорични участници в снощните консултации. Те издават под сурдинка и за скандал между бившите депутати Делян Пеевски и Ахмед Башев, които отдавна не се долюбвали.

Негативи към Башев имало и заради безпринципните и противоуставни изключвания на членове от ДПС по негово предложение, за което имало редица жалби и сигали в партийната централа.

Решението на Местан и Доган ще стане ясно до ден-два, коментираха още общински председатели на ДПС в региона.

 

КОМЕНТАРИ

amid18:36 - 29.08.2014
rafe bashev hodi s edna mlada friziorka mai shte te zaebe
do www09:03 - 27.08.2014
как се изплаших,12 шала идват и си отиват,като апашев, кандидат депутат .и по бавно да не се изморите като идвате,закарайте и снахата.
w.w.w.20:56 - 25.08.2014
12 bratchedi idvame....ei sega ti ebahme cialata roda !
w.w.w.20:54 - 25.08.2014
аз, баджанака и аз идвам....да ти еба жената...

FACEBOOK