Ученици от Трето ОУ в Гоце Делчев са отличени в национален конкурс за фотографии

Снимка: Трето ОУ

Наталия Самокварева и Димитър Лефтеров от VI „Б“ клас на Трето ОУ "Братя Миладинови" в град Гоце Делчев са сред 12-те призьори в Националния конкурс "Моето училище е най-хубавото", организиран от Национално издателство "Аз-буки" под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

В конкурса участваха 266 фотографии от цялата страна и чужбина, но само 12 от тях  ще бъдат включени в СПЕЦИАЛЕН ГОДИШЕН КАЛЕНДАР ЗА 2019.

Първоначалната селекция на най-добрите фотографии е на учениците от Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София.

Членове на авторитетното жури са: проф. д-р Станислав Семерджиев – президент на Международната асоциация на висшите училища по кино и телевизия и ректор на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, инж. Цветанка Апостолова – директор на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, фоторепортерът Олег Попов – единственият българин, участвал в мениджърския екип на Агенция „Ройтерс“, и д-р Адриана Любенова – преподавател по иконопис в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

 Само за три месеца през  тази учебна година, ученици от Трето ОУ в Гоце Делчев завоюваха общо 24 призови места на общински, областни и национални конкурси, от които 13 -  първи. С нетърпение децата очакват   резултатите и  от още 7 (в т.ч. и международни) конкурса през следващите два месеца.

Пожелаваме успех на учениците от иновативното гоцеделчевско училище!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK