Участници от страната и чужбина се представят на XXII Международен конкурс за класическа китара, Кюстендил 2018

Снимка: НЧ "Братство 1869"

За поредна година, китаристи от близо и далеч ще превърнат Кюстендил в столица на китарното изкуство.

Утре, 28. март от 17:00 ч. ще стартира традиционното дефиле в централната градска част с участието на мажоретни състави от Кюстендил и страната.

Официалното откриване на XXII Международен конкурс за класическа китара е от 18:00 ч. в Общински драматичен театър – Кюстендил.

Конкурсните дни от 29 до 31 март ще протекат в залите на читалище „Братство 1869”.

Организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”, със съдействието на Министерство на културата на Република България.

Тази година заявки за участие са подали китаристи от България, Сърбия, Македония, Турция, Гърция, Русия, Украйна, Косово и др. В журито на конкурса са поканени едни от най-утвърдените имена в България и чужбина като проф. д-р Панайот Панайотов, проф. д-р Урош Дойчинович – Сърбия, доц. д-р Стела Динкова, д-р Нели Недева, д-р Столина Добрева и др.

В програмата са предвидени множество лекции, беседи и концерти на гостите от страната и чужбина – Александър Хаджи-Джорджевич, Урош Дойчинович, Сърбия, Виктория Куликовска и Трио Одеса, Украйна, Арон Пени, Дуо Джулиан Бутуги и Елвис Бутуги – Косово и др.

На 30. април Майсторски класове по китара ще проведе Дарко Багески от Македония.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK