Убитият от мълнията под връх Ореляк е запален моторист от гоцеделчевското село Лъжница

Снимка: Infomreja.bg, архив

Мотористът от Мото клуб "Лъжница" – Айдън Тифанов, на около 32 години, е убитият от мълнията преди часове млад мъж под връх Ореляк в Пирин. 

Това са установили пристигналите на място спаситетели от Планинската спасителна служба. Нелепо издъхналият мъж от Лъжница е бил разпознат от овчар от неговото село, който близо до страховития инцидент е имал кошара с животни.

Групата е била от четирима мотористи от Банско и Лъжница, които пътували по пътя за връх Ореляк. Засега от спасителната служба не съобщават за други  пострадали. В момента се правят претърсвания и огледи на местността, тъй като там е имало и туристи от Самоков и няколко семейства от гоцеделчевското село Борово, излезли на пикник в планината.

Първоначалната информация бе, че поразеният от мълнията мъж е от групата туристи от Самоков, но се оказа, че той е сред мотористите.

Загиналият по изключително нелеп начин млад мъж е семеен, с малки деца. Бил е запален моторист и почти не пропускал през почивните дни да посвети време за преходи с приятели от местния клуб.

Тъжната новина за смъртта на Айдън вече обикаля родното му село, което е потресено от смъртта, застигнала младия мъж.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK