Убийството в Добринище заради пари (СНИМКИ)

снимки: infomreja.bg

Убийството в Добринище най-вероятно е станало заради неуредени финансови сметки. Това е и основната версия, по която работят разследващите.

Серия изстрели събудиха рано тази сутрин жителите на планинското градче. 39-годишният Славчо Каферинов, който работи като младши автоконтрольор към РУП - Банско, изпразнил цял пълнител по местния бизнесмен Спас Пенгьов, след като двамата се скарали за пари.

Кървавата баня се разиграла тази сутрин към 5.20 часа пред къщата на Прегьов на ул. "Хан Аспарух", на метри от хотел "Орбел".

Предната вечер 30-годишният полицай, който по това време не бил на работа, отишъл в местната дискотека „21 век”, собственост на братята Спас и Марио Пенгьови. Там тримата се скарали. Според свидетели на екшъна, бизнесмените се нахвърлили върху автоконтрольора и му нанесли побой. След това Спас Пенгьов и Славчо Каферинов се прибрали по домовете си, а Марио останал в заведението.

Афектиран, полицейският служител взел от вкъщи служебния си пистолет, качил се на личната си кола и отпрашил към дома на Спас.

„Спасе, ела навън да се разберем”, извикал от улицата полицаят. Малко след това отвътре излязъл и Пенгьов. Двамата продължили да се карат. Според съседи Спас се появил с дърво в ръка, с което ударил по главата автоконтрольора.

Изпаднал в ярост, Каферинов извадил оръжието и стрелял почти от упор по 39-годишния бизнесмен. Натискал спусъка на пистолета многократно, докато не изпразнил пълнителя докрай.

Свидетел на кървавата баня станала Елена Пенгьова, стринка на Спас. След като чула изстрелите, тя излязла на терасата и видяла, че племенникът й лежи на земята, а полицаят продължава да стреля по него.

Пристигналите на място полицаи заварили двамата мъже да лежат на улицата – Спас в огромна локва кръв, а Каферинов, седнал на земята и хванал се за главата.

Пристигналият екип на Спешния център оказал първа помощ на простреляния, но по време на транспортирането му към МБАЛ Разлог той е починал.

Стрелецът, който бил в неадекватно състояние, веднага бил отведен в ареста. Там направил пълни самопризнания.

Убийството потресе жителите на Добринище. Местните разказват, че двамата са били приятели. Бащата на полицая Славчо Каферинов работил в пресевната на братята бизнесмени. Пенгьови обаче не му изплащали редовно заплатите, което вероятно породило напрежението.

В планинското градче се говори, че семейството на автоконтрольора имало финансови затруднения и огромни задължения към банките. Спас Пенгьов дължал около 5000 лв. на бащата на Каферинов.

Застреляният мъж е криминално порявен. Дядото на полицая пък навремето бил в затвора за убийство.

Районът е отцепен, на местопроизшествието се извършва оглед. На средата на улицата пред къщата на Пенгьов има огромна локва кръв. Един от куршумите е пронизал и предното стъкло на паркирания отсреща лек автомобил "Фолксваген Пасат".

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е разпоредил спешна проверка за пълното изясняване на случая. На място са командировани служители на дирекциите „Инспекторат“ и „Човешки ресурси“ при МВР. Назначени са експертизи.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
Дискотека "21 век"
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
Дискотека "21 век"

КОМЕНТАРИ

12309:44 - 21.07.2013
поне като пишете статиите си в нета, следете за фактологичните си грешки, доста често ги допускате, този полицай на 30 или 39 години е последно... има значение, който е в системата знае ...
abv21:55 - 20.07.2013
няма ли да дадете поне една снимка на убиеца да го видят тия от човешки ресурси Благоевград какво говедо са назначили затова сме на това дередже само некадърници бият псуват това ли полицияя
wp15:50 - 20.07.2013
Последно–как е фамилията на тоя-Прегьов,Пенгьов или Пеньов
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK