Убийците на турския бизнесмен Гейлан Орхан остават в ареста

снимка: infomreja.bg

Тримата пловдивчани, задържани за убийството на турския бизнесмен Гейлан Орхан, остават в ареста, реши Окръжният съд в Благоевград. Магистратите наложиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Кръстьо Гавазов, Ивайло Шишков и Станчо Станчев след направени от тях самопризнания, събрани доказателства и разпит на свидетели.

Автор на сценария за грабежа и убийството е Ивайло Шишков, който създал цялата организация и уговорил Кръстьо Гавазов и Станчо Станчев да му помогнат за нападението.

На 6 март от Пловдив към Гоце Делчев тръгнали тримата след нищо неподозиращия Гейлан Орхан, който пътувал за Гоце Делчев. Те имали с него предварителна уговорка за сделка с контрабандни цигари.

Мястото на покупко-продажбата трябвало да стане към 21 часа в местността „Студената вода“ край село Борово.

Тримата роми спрели на уговореното място с колата на Станчев. Към бизнесмена се отправил Кръстьо Гавазов. Вместо да купи от него цигари, Гавазов го напръскал със спрей и му нанесъл поредица от удари с нож.

След като го умъртвили, тримата му взели мобилния телефон, документите и 20 000 лв.

Тялото на турския търговец бе намерено на следващата сутрин от случайни минувачи.

 

КОМЕНТАРИ

Димитър06:39 - 13.03.2012
Най-после трябва да бъде върната смъртната присъда в България! Докато има уроди като тези, налагането на тази мярка не търпи отлагане! Само дано следващата информация да не е, че са пуснати под гаранция....
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK