Убиха обвиняем от бандата на ”Наглите”

снимка: infomreja.bg, архив

Малко преди полунощ вчера бе убит Кирил Кирилов-Шкафа, участник в бандата "Наглите", предаде БНР. Кирилов е убит пред блок 353 в "Младост 3", докато се прибирал с жена си. Срещу него е стреляно 7-8 пъти, като е улучен на три места. Опитал се да избяга, но след като е бил ранен в крака, е бил настигнат и доубит пред входа на блока, в който живеел.

„Той е един от първите, задържани по операция „Наглите” във връзка с отвличанията. Сигналът за убийството му е получен в 7 РПУ около 21.58 ч. По наши данни, вероятно стрелбата е станала около 21.45 ч. – 21.50 ч. Убитият е бил жив може би някъде до 22.05 часа”, каза Иво Спиридонов, зам.-началник на СДВР, цитиран от "Фокус".

Точно срещу блока има складова база, пазачът й е чул снощи изстрелите. Като предавал смяната на своя колега рано сутринта той му казал, че около 21.40 е станал инцидентът. Наоколо снощи не е имало хора. Кирил Кирилов паднал и е викал за помощ. "Един път извика за помощ и падна и толкова", каза пазачът. Охраната разказал на колегата си и за някаква бяла кола, но каква била точно тя не е могъл да види, тъй като разстоянието е било голямо, съобщи БГНЕС.

Кирил Кирилов бе част от 9-членната банда за отвличания, извършила 11 похищения през периода октомври 2007-декември 2009 година. Тя бе задържана през декември 2009 година. Процесът срещу нея започна на 22 декември 2010 г.
Подсъдими по процеса са Ивайло Евтимов-Йожи, Прокопи Прокопиев-Културиста, Даниел Димитров-Релето, Любомир Димитров, братята Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев.

Самото мегадело "Наглите" вече е на финала и на 2 април се очаква да бъдат обявени присъдите. Прокуратурата поиска общо 153 година и половина затвор за групата за "Наглите".

Кирил Кирилов лично е участвал в отвличането и конвоирането на хората до къщата във Вакарел. Той е бил прибилижен на боса на групата Прокопи Прокопиев. Обвинението иска за него 12 години затвор. Той вече е осъждан за грабеж.
В началото на миналата година съдът промени наложената мярка „задържане под стража” на Киро Шкафа в подписка, тъй като тя се дублирала с излежавана по същото време от него присъда във врачанския затвор.

Кирил Кирилов е криминално проявен, съден за средна телесна повреда, за грабежи, както и за бягство от затвора при някоя от присъдите. /dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK