Две момичета два пъти бягат от Кризисния център в Гоце Делчев, обявени са издирване

Снимка: Infomreja.bg, архив

Две момичета, едното от които е малолетно, са избягали за втори път в рамките на 20 дни от Кризисен център –Гоце Делчев, където са били настанени от отдел „Закрила на детето“ в града.

Това стана известно от съдебното дело гледано в Районен съд-Гоце Делчев, относно поискана от отдел „Закрила на детето“, съдът да присъди нова мярка за закрила на малолетното избягало момиче.

Съдийският състав обаче бе принуден да прекрати производството поради неявяването на делото на малолетната Д.Б.Ж., която е в неизвестност от 11.01.2018 година и се издирва от полицейските органи.

Съдийският състав бе категоричен,  че делото не може да бъде гледано без присъствито на малолеттната, поради която причина се стигна до неговото прекратяване без да е постановена нова мярка за закрила.

На 30.12.2017 г. е било първото самоволно напускане на Кризисния център на малолетната Д.Б.Ж., която избягала заедно с още едно момиче. Още тогава те са били обявени за издирване, като за случаят са били уведомени МВР и Дирекция „Социално подпомагане“ в Гоце Делчев.

На 11.01.2018 г. полицейски служител от РУ-Гоце Делчев, намерил двете момичета и ги върнал обратно в Кризисния център, но още същия ден двете отново избягали и до момента са в неизвестност.

При връщането в центъра, двете момичета се барикадирали в стаята си,  като залостили вратата с част от мебелите и с остър предмет успели да отворят залостен прозорец, през който отново избягали.  

В съдебна зала за насроченото дело се явиха представили на ДСП-Гоце Делчев, на Кризисния център в града и представители на други заинтересовани институци с изключение на издирваната малолетна бегълка.

Така, съдът като взе предвид, че за съдебното заседание повторно не е осигурено присъствието на Д., реши, че инициираното производство по чл. 26 и чл. 28 от Звеното за Закрила на Детето не може да бъде проведено делото и следва то да бъде прекратено. Определението на съда може да се обжалва от Дирекция „Социално подпомагане“-Гоце Делчев, пред Окръжен съд-Благоевград, в едноседмичен срок от получаване на съобщението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK