Убиецът на Пелов е в тежко състояние

Снимка: МВР

Към момента е образувано досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и за опит за убийство на Марио Панчев, обясни административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова по повод извършеното късно снощи тежко криминално престъпление в Ботевград.

Седмина са разпитани като свидетели, назначени са експертизи, сред които и балистична, която ще внесе яснота за това кои от намерените при огледа на местопроизшествието три пистолета са използвани при извършеното престъпление и от кого. Категорично е потвърдена самоличността на починалия.

Състоянието на 39-годишния мъж е много тежко, което на този етап не позволява да бъде разпитан.

Имахме оперативна информация, че Пелов пребивавал на територията на Ботевград от около месец, уточни старши комисар Георги Григоров, директор на ОДМВР-София.

Той обясни, че на ден са получавали по 10-15 сигнала, всеки от който е бил щателно проверяван. Проведена е и специализирана полицейска операция на 2 юни т.г., при която били проверени няколко адреса, но издирваният не е бил открит. В хода на извършения снощи оглед  на местопроизшествието – място, обрасло в храсти и треви, е установено, че мъжът е променил външността си, прикривал лицето си с качулка  и шапка,  придвижвал се е по коритото на реката.

Разпитаните свидетели не са преки очевидци на случая, друга част – са близки и роднини. Продължават процесуално – следствените действия, работи се по всички възможни версии, сред която и неуредени финансови отношения. В хода им ще се изясняват маршрутите и движението на двамата мъже в района, допълни още ст. комисар Григоров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK