Над 80 дка гори са унищожени при пет пожара в Пернишко

Снимка: Infomreja.bg, архив

Най-сериозни са щетите в село Дивля, където са изгорели 60 дка иглолистна и 20 дка широколистна гора

Пет горски пожара са гасени вчера в Пернишко, Радомирско и Земенско. Най-сериозни щети са регистрирани в с. Дивля, община Земен, където са унищожени 60 декара иглолистна и 20 декара широколистна низова растителност.

Причината е небрежност при боравене с открит огън. Служители на пожарната от Земен и Радомир, съвместно с горски работници са ликвидирали последствията от горенето.

На два пъти е горяла гората в местността Голо бърдо, община Радомир. Изгорели са около 4 декара борови насаждения. Преди няколко дни отново в тази част на планината бяха унищожени над 10 декара иглолистна гора. Причините при всички запалвания са небрежност при боравене с открит огън, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Перник.

Вчера отново се е разпалила гората над язовир „Студена“. Предния ден там изгоряха около 50 декара, а вчера загубите са минимални – около половин декар. Също половин декар иглолиста растителност е изпепелена в радомирското село Радово. И там причината е небрежност при боравене с открит огън.

От РДПБЗН – Перник, отново апелират към гражданите да не палят сухи треви, стърнища и храсти. В 100% от случаите огънят се пренася в горските насаждения, а нерядко и в селскостопански и жилищни имоти. Всичко това, в съчетание със сухото и горещо време довежда до максимални материални загуби. Много често е застрашен и човешкият живот.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK