Търсят загубил се планински водач

снимка: bg.wikipedia.org

Спасителна акция за издирването на 68-годишен планински водач тече в Рила, в района на Сухото езеро над Рилския манастир. Това съобщи дежурният в ПСС към БЧК Иван Драгошинов, цитиран от "Фокус".

Група от 8 души от Добрич се е движила от хижа „Мальовица” към Рилския манастир. Туристите са тръгнали от заслон „Страшното езеро” в сряда. На следващия ден са продължили от Кобилино бранище към Рибни езера. Водачът не е бил в добро физическо състояние и е изоставал от групата.

Туристите продължили към Рилския манастир и оставили водача на Кобилино бранище. Той ги уверил, че познава пътя и ще ги настигне. Сигналът към ПСС е подаден вчера вечерта, когато групата пристига в Рилския манастир.

Тази сутрин двама планински водачи са тръгнали към местността Кобилино бранище, за да установят локацията на загубилия се водач. Последният разговор, който той е провел по мобилния си телефон е от вчера към 17.00 часа, когато е разговарял със съпругата си.

Не може един планински водач така да води групата, че накрая да се окаже, че групата води него, коментира Драгошинов и допълни че това лято планинските спасители са станали свидетели на много случаи с неподготвени водачи.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK