Майката на момичетата от столичния кв. "Люлин" е заподозряна за убийството

Социалният министър Бисер Петков, снимка: БГНЕС

Тинейджърите от столичния квартал "Люлин" са под полицейска закрила, коментира социалният министър Бисер Петков по повод случая с откритите три момичета, държани под ключ. Полицията продължава да разследва случая, съобщава БНР. Историята стана известна след като 86-годишният дядо на децата бе открит убит вчера.

Родителите им са задържани, а майката е заподозряна за убийството на 86-годишния си баща. Той е изчезнал на 12-и февруари, а преди ден е намерен мъртъв. Съседи коментират, че възрастният човек е бил подлаган на системен тормоз от дъщеря си.

Децата, открити в апартамента, са на 14, 15 и 19 години. Те са живеели изолирани в жилището в последните години и никога не са посещавали училище. Контактували са само с родителите си. Най-голямото момиче се намира в полицейско управление в София. Двете по-малки деца са предадени на социалните служби в столицата и са настанени временно в специализиран дом.

След изтичане на полицейската закрила спрямо двете непълнолетни деца ще бъдат предприети мерки за настаняването им извън семейството, информират от Агенцията за социално подпомагане. Ще се направи възможното децата да бъдат записани на училище.

Свидетели посочват, че те са асоциални и почти не разговарят. За момента не са ясни причините за действията на майката, която ги е държала заключени.

"Бие баща си, не го пуска да влиза, децата на училище не са ходили. Не си плаща входа. Те не плащат една стотинка. Пет човека са. Виждам като излизат с майка си и баща си с раничките - трите дечица. По цял ден къде ходят, кой ги знае", коментира съсед на семейството. Според съседите цялото семейство е било странно.

Хора от блока споделят, че има съмнения, че родителите и децата са били част от секта: "Не е луда тази жена според мен. Тя се прави на луда. Чувам, че ходят в някаква секта, но не съм видяла, но според мен наистина има нещо такова. Децата като излезнат, хубаво облечени, хубаво нагласени. Къде ходят, не знам."

За последно семейството е проверявано преди 7 години заради пожар във входа. Не са получавали социални помощи. Най-голямата дъщеря, която е на 19 години, няма извадена дори и лична карта, обясняват разследващи.

"Сигналите, които са били при нас са за междуличностни взаимоотношения, по-скоро имуществени спорове между бащата и дъщерята. Когато сме посетили адреса с Агенция по закрила на детето в апартамента не е бил установен никой живущ и уточнението, което искам да направя е, че и снощи децата не са установени в апартамента", коментира директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK