Търсят се варианти за решаване на проблема с качеството на водата в Брестовица

Снимка: МРРБ

До края на следващата седмица ще трябва да бъде направен общ план за действие

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова се срещна с кмета на община Родопи Павел Михайлов, с когото обсъди варианти за решаване на проблема с качеството на водата в с. Брестовица, породен от високото съдържание на манган в нея.

В срещата участваха също заместник-министър Захари Христов, представители на политическото ръководство на министерството, председателят на Управителния съвет на „Български ВиК холдинг“ ЕАД Иван Иванов, както и Росица Влахова – главен експерт в общината.

Предвижда се прецизиране на необходимите за изпълнение дейности и изготвяне на количествено-стойностна сметка като се търсят законови възможности за провеждане на необходимите процедури при съкратени срокове с цел по-бързото справяне с водния проблем за жителите на с. Брестовица. Приоритетна задача е определянето на най-замърсените с манган участъци от водопроводната мрежа на населеното място.

Участниците в срещата се обединиха около решението до края на другата седмица да се направи независим анализ на водата в селото, заявен от община Родопи. Отново в края на следващата седмица трябва да бъде направен и план за пълно решение на проблема с изготвяне на нов проект.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK