Търсят приемни родители на седем деца от община Гоце Делчев

снимки: Община Гоце Делчев

Седем деца в община Гоце Делчев се нуждаят от приемни родители. Това стана ясно днес по време на информационната среща за представяне на проекта „И аз имам семейство”, който се изпълнява на територията на 82 общини в страната, една от които е община Гоце Делчев.

Проектът е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и е съфинансиран от Европейски социален фонд. Целта е да се подпомогнат деца в криза, като те бъдат отгледани в нормална среда за определен период от време.

На срещата в Гоце Делчев присъстваха кметът на общината Владимир Москов, заместникът му Саид Иброш, главният секретар Васил Мишев, директори на институции и детски заведения. Специален гост бе Светлозар Русев от Националната асоциация на приемните родители. Той и съпругата му са приемни родители от 2007 година, затова и споделеният от него опит пред присъстващите бе изключително ценен.

Владимир Москов подчерта, че този проект е изключително важен за община Гоце Делчев и е необходимо всички институции, които имат отношение по темата, да обединят усилията си, за да бъде реализацията на този проект успешна и децата, които имат нужда, да намерят приемни родители.

По проекта „И аз имам семейство” в Гоце Делчев е създаден кабинет по приемна грижа. В него на разположение за всякакви въпроси по темата са социалните работници Диана Александрова и Елка Георгиева, които са назначени в рамките на проекта. Координатор е Анета Вълева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK