Търсят кой е виновен за срутената стена в Якоруда, убила двама души

снимка: infomreja.bg, архив

Областният управител Костадин Хаджигаев покани на спешна работна среща тази сутрин представители на РДНСК, ОУ ПБЗН и Икономическа полиция във връзка с трагичния инцидент в община Якоруда, при който вчера загинаха жена и дете.

Със заповед на Хаджигаев е назначена комисия в състав: инж. Асен Йорданин от РДНСК, Димитър Митрев от ОУ ПБЗН, Атанас Калайджиев от ОД МВР, инж. Ваньо Гошев – гл. експерт Дирекция АКРРДС на Областната администрация и представител на Община Якоруда. Целта на комисията е да установи всички обстоятелства довели до инцидента.

Веднага след заседанието комисията замина за община Якоруда, за да установи причините довели до срутване на подпорна стена на ул. "Ореховица" в ромската махала в Якоруда.

След проверката и изясняване на всички обстоятелства, комисията ще изготви протокол, който ще представи на областния управител.

Костадин Хаджигаев е набелязал конкретни мерки, които в изрична заповед към кметовете на общините ще изиска проверка на всички потенциално опасни сгради и предприемане на необходимите мерки за предотвратяване на бъдещи инциденти.

 

 

КОМЕНТАРИ

информатор13:00 - 06.04.2012
Моля за поверителност,но виновниците са: 1.Човека в кабинет №1 на община Якоруда! 2.Всички премиЕри на Р.Б-я в последните 22 години! 3.240 разбойника в Народното събрание! 4.Всички действащи министри! Да дойдат бързо Итерпол и ги арестуват,по бързата процедура на ВЕШИЛКАТА ! ЩЕ ВИ АПЛОДИРАМЕ! П.С: Тези за начало,а ИКОНОМИЧЕСКИТЕ,ФИНАНСОВИ И ПРОМИШЛЕНИ АКУЛИ НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ !
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK