КНСБ стартира кампания в помощ на децата на загинали работници

Снимка: Infomreja.bg

Във връзка с отбелязването на 28 април - Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки КНСБ стартира кампания в помощ на децата на загинали работници.

От днес всеки, който желае да помогне, може да го направи като изпрати SMS на 17 777 с текст DMS POMOGNI. Цената на съобщението е 1 лв., която може би е незначителна сума за всеки, но би променила живота на едно дете, което няма да дочака своите родители да се завърнат от работа.

От 1998 г., КНСБ и сдружение с нестопанска цел „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов” помагат на деца, загубили родителите си да преодолеят изпитанията, пред които съдбата ги е изправила.

Към момента стипендиантите на благотворителния фонд са 47. Те са от различни райони на цялата страната, в т.ч. деца на загинали при изпълнение на служебните си задължения в МВР, мини „Бобов дол”, мина „Ораново”- гр. Симитли; мина „Джурково” – гр. Лъки,  ТЕЦ „Марица изток 2”, „Горубсо-Златоград”, „Горубсо-Мадан”, на загубили живота си при изпълнение на мисия в Кербала – Ирак  и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK