Тържествено отбелязаха 140-годишнина от Освобождението на България в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

140 – годишнина от Освобождението на България бе отбелязана тържествено в Кюстендил.

Програмата по традиция започна с издигане на националния трибагреник под звуците на  химна на Република България в изпълнение на Градски духов оркестър – Кюстендил.

Драматизация на поемата „Грамада“ от Иван Вазов бе представена от възпитаници на ЕГ „Д-р Петър Берон“ - Кюстендил, които напълно заслужиха аплодисментите на десетките граждани, уважили честването.

Кандидатките за титлата „Девойка кюстендилска пролет“ раздадоха 1000 знаменца на кюстендилци и гости в центъра на града.

Венци и цветя на паметника „Булаир“ бяха поднесени от областна управа – Кюстендил, Община Кюстендил, Общински съвет – Кюстендил, политически партии, неправителствени организации, граждани и други.

След тържествената част програмата продължи с концерт с участието на народната певица Стойка Германова и квартет към ансамбъл „Пирин“.

„Надявам се да преодолеем всичките проблеми и временни затруднения, които срещаме и които ще се преодолеят точно с този български дух, с вярата в Бог и в доброто. Успех на всички, честит празник“, каза пред журналисти кметът на Кюстендил Петър Паунов.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK