257 жертви на самолетна катастрофа в Алжир, няма оцелели

Снимка: БТА

Жертвите в катастрофата на алжирския военнотранспортен самолет са 257, съобщи Франс прес, позовавайки се на алжирското министерство на отбраната.
Загинали са 10-членният екипаж и 247 пътници, от които повечето са военни и членове на техните семейства.

Самолетът Ил-76 се разби малко след като излетя от летището на военната база в Буфарик, на около 25 км югозападно от столицата Алжир. През февруари в Алжир в катастрофа на самолет Херкулес C-130 загинаха 77 души.

На мястото на катастрофата работят над 300 спасители. По непотвърдена информация сред загиналите са и членове на подкрепяния от Алжир Фронт Полисарио, борещ се за независимост на Западна Сахара - оспорвана територия, анексирана от Мароко.

Самолетът летял по маршрута Буфарик-Тиндуф-Бешар в югозападната част на Алжир, но пада в нива няколко минути след излитането си. Веднага след удара в земята, самолетът се е запалил, пише Dnes.dir.bg.

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователен адрес до своя колега президента на Алжирската демократична република Абделазиз Бутефлика след трагичната самолетна катастрофа, довела до многобройни жертви.

От името на българския народ и от свое име президентът Радев изразява съпричастност към болката и скръбта на семействата и близките на загиналите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK