Румен Радев: Европа да помага на Африка и Близкия Изток, за да няма бежанци

Снимка: БГНЕС
Финансовите услуги, образованието, здравеопазването, туризма, логистиката и миграцията – са темите, които Румен Радев и президентът на Малта Мари-Луиз Колейро Прека обсъдили по време на разговорите на „Дондуков” 2.

Президентът Радев заяви, че визитата на колежката му и водената от нея делегация ще даде нов тласък и импулс за развитие на отношенията между двете държави във всички области от взаимен интерес.

Огромен потенциал съществува и в развитието на нашите културни връзки, каза българският президент и отбеляза, че европейска столицата на културата през 2018 година е Валета, а през 2019 г. – Пловдив.

Трайно решаване на мигрантската криза е възможно само чрез по-голяма сигурност и стабилизиране на районите, откъдето пристигат мигрантите. Политиката на отворени врати докара не толкова големи проблеми на Европа, колкото огромни проблеми в държавите, откъдето тръгват мигрантите.

Предлагайки социална сигурност тук в Европа на милиони хора от проблемните региони, те престават да мислят за бъдещето на своите страни и мислят единствено как да дойдат тук в Европа.

Трябва да мислим за стабилизиране на проблемите региони, хората трябва да знаят, че имат бъдеще у дома. Европа не трябва да се превръща в крепост, а да помага на държавите от Африка и Близкия Изток, заяви Румен Радев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK