На храмовия празник в банската църква осветиха копие на чудотворна икона

Снимки: Община Банско

Светинята е дарение за храма

Дългоочакваното освещаване на иконата „Старозаветна Света Троица” бе направено с тържествена служба по време на храмовия празник на църквата „Света Троица” в Банско.
 
Лично Негово Високопреосвещенство Неврокопският владика Серафим в съслужие със свещениците от Банско и духовни лица от Неврокопската митрополия проведе Светата литургия.
 
Безценната светиня „Старозаветна Света Троица” е нарисувана от монаси в един от най-красивите Светогорски манастири – Дохиар. В този манастир се съхранява чудотворната икона на Света Богородица Скоропослушница /Всечуваща/.
 
Поставената в специално изработен за нея красив резбован проскинитарий икона е в църквата в Банско от няколко месеца. Светинята е дарение за храма от
спомоществователя Борислав Лазаров от София.
 
На празничната служба на храмовия празник и освещаването присъстваха много миряни от Банско и гости на града. Общинската управа, начело с кмета Иван Кадев, също се поклони пред иконата.
 
На общото богослужение кметът на община Банско прочете „Символ верую”, а празничният звън на камбаните се разнасяше над Разложката котловина в продължение на часове.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK