Тържествена манифестация, рецитал и концерт по случай 24 май в Белица

Снимки: НЧ "Георги Тодоров-1885" - Белица

С тържествена манифестация, посветена на празника 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, организиран от СОУ ”Св. св. Кирил и Методий” - Белица с директор Елена Андреева, започна празничният ден в Белица. 

В празничното шествие се включиха кметът на общината Радослав Ревански и водената от него общинска администрация, учители, общественици, граждански организации и културни дейци.

В манифестацията специално място бе отредено и на ветераните учители, които получиха цветя в знак на признателност от ръководството на СОУ ”Св. св. Кирил и Методий”.

В словото си градоначалникът поздрави жителите и гостите на града с най-светлия български празник - 24 май.

"Специално благодаря на българския учител, защото именно благодарение на неговия неуморен и всеотдаен труд ние, българите, сме станали кметове, депутати, министри и президенти", заяви пред беличани Радослав Ревански. 

Той отправи и специален апел към учениците, като ги помоли когато пишат в социалните мрежи, винаги да ползват кирилицата, за да пазят българското слово и идентичност. 

Празничната програма започна с тържествен рецитал, посветен на живота и делото на светите братя Кирил и Методий, подготвен от учителите при СОУ ”Св. св. Кирил и Методий” - Ася Апостолова и Дичка Грънчарова.

Кулминация в празничния концерт бяха най-малките възпитаници на певческите школи и школите по танци към читалището в града. Те посветиха концерта си на 160-годишнината от общонародното читалищно дело, което тази година се отбелязва в цяла България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK