Търговищкият драматичен театър отново на гоцеделчевска сцена с невероятната си постановка „Забранено за смях“

Снимка: Infomreja.bg

Тази вечер от 18:30 часа в Дома на културата в Гоце Делчев почитателите на театралното изкуство ще имат възможност за пореден път да се насладят на  невероятната, изпълнена с много смях и смехотворни ситуации, постановка на Драматичен театър - Търговище, който е един от уважаваните и обичани театри от неврокопската публика.

“С външните си прояви животът е смехотворен, трагичен, той е само в дълбокия си скрит, вътрешен смисъл!”. Може би тази мисъл е имал предвид Миро Гавран, когато е писал комедията “Забранено за смях” – получила най-престижната награда за драматургия в Хърватия – “Марин Държич”.

Прекрасно скроен текст, ярки характери, напрегнато действие с неочаквани обрати, блестящ с остроумието си диалог. В тази пиеса се усеща, че още при създаването й, авторът е мислил за актьорите и публиката, и то с голямо уважение. В началото, зад тази истинска забавност и смешност в героите и техните взаимоотношения се крие една порочност, грозота и разкривеност, която за съжаление е често срещана в съвременното ни консуматорско общество. И може би затова в смеха ни остава един тъжен привкус.

В този спектакъл се открояват наистина блестящите актьорски изпълнения на Любомир Фърков, Данила Горанова и Теменуга Первазова, които с всеотдайност, въображение и искреност изграждат своите герои, конфликтите между тях, така че театралният разказ върви с лекота и магнетичност по начин, който кара зрителя да вижда повече от това, което гледа.

Сценографското решение също е находчиво и остроумно и създава една художествена реалност, която помага за извеждането на дълбоки смисли и задължава творческия състав към истинска импровизация. Режисьор на представлението е Александър Илинденов (“Пеперудите са свободни”, “Член 223”) и мн. др. 

А ето и в кратце сюжета на постановката, която печели навсякъде  свои почитатели: ”50-годишният Борис е част от класически любовен триъгълник – богата съпруга с “културни интереси” и млада красива любовница. Идилията свършва, когато любовницата Нина решава да прекъсне връзката им. Блудният съпруг се завръща у дома си и разбира, че вече не е нежелан. Семейството му си е изградило нов живот, в който той няма място и съпругата му е готова на всичко, за да го върне при... любовницата му.

И така, в заформилия се любовен триъгълник, след неочаквани перипетии и обрати и с много смях, предстои публиката да разбере тази вечер в Дома на културата в Гоце Делчев кой от тримата ще се окаже “тъпият ъгъл”.

Представлението е от 18.30 часа, а билети могат да се купят от книжарница „Хеми“ и на билетната каса, съобщиха организаторите от Драматичен театър - Търговище.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK